CENTRITHERM - rotační vakuová odparka


 

Praxí ověřené použití Centrithermu zahrnuje:

  • alkoholické nápoje
  • potravinářské příchutě a barviva
  • esenciální oleje a dochucovadla
  • citrusové džusy
  • ovocné džusy a pyré
  • zeleninové džusy a pyré
  • kávu a čaj
  • mlékárenství
  • živočišné tuky a rostlinné oleje
  • sladidla
  • proteinové produkty
  • biochemii
  • botaniku
  • farmacii
  • chemii a jemnou chemii
  • petrochemii
  • aplikace v prostředích s nebezpečím výbuchu

 
Aplikace - ovoce zelenina (zanušťování pomerančového džusu)

Model Nátok Koncentracenátoku Teplotanátoku Nátok
nerozpustné
částice
 OdpařeníMax Průtokkoncentrátu °Brix výstup Odpařovacíteplota Teplota páryna vstupu
  kg/hod °Brix °C % hmotnost kg/hod kg/hod °Brix °C °C
CT-1 61 12 25 4 50 11 65 50 120
CT-2 325 12 25 4 260 65 65 50 120
CT-6 980 12 25 4 800 180 65 50 120
CT-9 2.940 12 25 4 2.400 540 65 50 120
CT-12 5.860 12 25 4 4.800 1.090 65 50 120

 

 Aplikace - farmacie a jemná chemie (Rozpouštědlo (ethanol) odstraňované z farmaceutického extraktu)

Model Nátok Obsah sušiny Teplotanátoku Nátok
nerozpustné
částice
 Odpař. ethanolMax.   Průtokkoncentrátu %sušiny Odpařovacíteplota Teplota páryna vstupu
  kg/hod %DM °C % hmotnost kg/hod kg/hod %DM °C °C
CT-1 65 5 25 3 61 4 80 50 100
CT-2   5 25 3 375 25 80 50 100
CT-6 1.200 5 25 3 1.125 75 80 50 100
CT-9 3.600 5 25 3 3.375 225 80 50 100
CT-12 7.200 5 25 3 6.750 450 80 50 100

 

Aplikace - pivovarnictví (Nízkoalkoholické pivo)

Model Nátok % EtOH Teplotanátoku Nátok
nerozpustné
částice
 Odpař. alkoholMax.   Průtokkoncentrátu % EtOH Odpařovacíteplota Teplota páryna vstupu
  hl/hod hmotnostních °C % hmotnost kg/hod hl/hod* hmotn.* °C °C
CT-1 0,4 4,5 2 3 35 0,5 0,5 37 90
CT-2  4 4,5 2 3 78 4 0,5 37 90
CT-6 12 4,5 2 3 470 13 0,5 37 90
CT-9 36 4,5 2 3 1.410 38 0,5 37 90
CT-12 75 4,5 2 3 2.930 80 0,5 37 90
*hodnoty pro dealkoholizované a ke konzumaci připravené pivo